fbpx

Verbouwen, verbouwen, verbouwen…..

Nou had ik heel zorgvuldig het pand uitgezocht waar ik mijn winkel ga vestigen. Ik natuurlijk had ik wel gezien dat er flink moest worden verbouwd om het naar mijn wens te krijgen. Mar dat het zoveel werk zou zijn…..

Om te beginnen kwamen er nog twee oude plafonds tevoorschijn nadat we het vreselijk lelijke systeemplafond hadden weggehaald.  En die waren nog moeilijker te verwijden. Vervolgens konden de bovenburen door hun houtenvloer op sommige plekken de winkel in wording in kijken en konden wij, wanneer we vroeg begonnen met klussen, hun ontbijtgesprekken mee luisteren.

D20141130_135952e elektrische bedrading kenmerkte zich door één ding± er was door elke opeenvolgende gebruiker van alles aangelegd maar er had nooit iemand de moeite genomen om iets wat overbodig was geworden, weer weg te halen. Aan oude installaties is er een forse container afgevoerd.

Na vele weken hard werken is het gelukt de ruimte zo leeg te krijgen dat we weer konden gaan opbouwen. Veel van de gevonden oude elementen hebben we in ere gelaten en vervolgens zijn we met een industriële uitstraling weer gaan opbouwen. Altijd moeilijk om je voor te stellen hoe het er uiteindelijk zou gaan uit zien. Zeker omdat zowel in de afbreek fase als in de opbouw fase de ruimte nooit echt leeg is. Maar zo´n week voor de geplande openingsdatum was het zo ver dat we de ruimte echt helemaal leeg konden en moesten gaan maken omdat de vloer als laatste aan de beurt was. Nadat alles was weggehaald kreeg ik er meteen een heel goed gevoel bij; wat een prachtige grote ruimte.

De vloer twee lagen garagevloerverf geven was d20150207_174338e laatste omvangrijke klus met nog onverwachte wendingen. Na het ontvetten met soda en het voorstrijken met een hechtlaag, gingen de blikken verf open. Twee componenten met een vreselijke chemische geur. Zo erg dat de zwangere bovenbuurvrouw er misselijk van werd. In goed overleg met de bovenburen hebben we de tweede laag gedaan op een moment dat zij niet aanwezig waren en hebben we echt alles wat open kon ook open gezet. Maar wat een metamorfose…..

Inmiddels waren bijna alle leveringen gedaan en konden we gaan inrichten en dat bleek ook wat anders te zijn dan de spullen neerzetten. Eén dag voor het openingsfeest waren we klaar en bekaf. Maar de reactie van al die bezoekers op onze eerste dag waren het allemaal meer dan waard!

_IMG1370

Menu

Vind je het leuk om de nieuwsbrief te krijgen? Schrijf je in en blijf op de hoogte van de mooiste interieur must-haves.