fbpx

Toyno – for grown ups

In december vorig jaar waren we lekker een weekendje naar Lissabon. Het was bijna kerst, de straten waren mooi versierd en met uitzondering van de dag van aankomst was het ook nog eens mooi weer. Helemaal goed dus. Tijdens een van deze dagen besloten we om met het beroemde trammetje (lijn 28) een stukje Lissabon te verkennen. We reden door smalle straatjes, namen scherpe bochten en stonden stil op steile hellingen want ja, Lissabon is een oude stad en nogal heuvelachtig. Tijdens deze tocht kwamen we langs een parkje waar een soort markt was opgesteld en het leek ons leuk om hier eens een kijkje te nemen. Het bleek een soort kunstenaarsmarkt te zijn met allerlei leuke (soms hand-made) spullen. We zagen er  tassen van gebruikte koffiezakken, mooie schilderijen en een hoop zooi die je op veel markten aantreft.

20141214_153844

 

Plotseling viel ons oog op dieren van karton die in elkaar geschoven waren. Dit was bijzonder! We raakten aan de praat met de makers van de dieren die bij de kraam stonden.  Het bleek te gaan om een jong bedrijf dat voortvarend aan de weg aan het timmeren was om hun leuke producten op de markt te brengen. We vertelden natuurlijk dat wij in Nederland bezig zijn met een zelfde soort product, namelijk de meubelen van SlideArt. Dit zijn meubelen die je eenvoudig in elkaar kunt schuiven en dit ging om karton wat je in elkaar schuift. De jongens van Toyno, want zo heet het bedrijf, werden enthousiast en we wisselden kaartjes uit met de belofte om binnenkort eens contact met ze op te nemen.

 

 

 

En nu, een paar maanden en vele skypemomenten later is het zo ver: we hebben de eerste spullen binnen en we gaan Toyno vertegenwoordigen in Nederland. Graag stel ik jullie voor aan:

nillo

Nillo: dit eigenwijze nijlpaard houdt erg van muziek en is een wannabe rapper. Hij vindt het leuk als je hem vult met lp’s en cd’s. Zet je koptelefoon op zijn koppie en kijk hem genieten!

 

Ello

 

Ello: Ello is een olifant en een beetje lui. Van een lekkere kop koffie knapt hij dan ook erg op. Vul zijn slurf met koffie capsules en zoek een plekje voor suiker, melk, lepeltjes en natuurlijk lekkere koekjes.

 

Donko

 

Donko: Hij begon als krukje maar groeide uit tot de mooie ezel die hij nu is. Donko is gek op multitasken, je kan aan hem al je plannen en projecten kwijt. Hij zorgt graag voor je boeken, papieren, pennen en andere dingen waar je snel een plekje voor zoekt.

 

AlipioBanner

 

Alipio: Hij denkt dat hij kan vliegen en zingen maar helaas, hij geeft alleen licht. En hij is een goede combi met Nillo, Ello en Donko.

 

Andere leden van de Toyno familie zijn – hoewel kleiner – ook erg leuk, lief en grappig.

Yuck –voor het ordenen van je post
Buuu – memohouder en tevens propjes katapult
Boom – bewaakt je telefoon
Hic – handig voor je rondslingerende post-its
Burp: braakt graag paperclips uit
Blah – hier komt eindeloos veel papier uit
Hee – de vrolijke pennenhouder
D’oh – zorgt graag voor rondslingerende spulletjes
Bizz – de onvermoeibare kaartjeshouder

ohno_home

In de winkel kun je zelf kennismaken met deze eigenwijze maar gezellige familie. Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd wat jij er van vindt. Stuur ons je reactie of nog leuker… vertel het zelf in de winkel.

Menu

Vind je het leuk om de nieuwsbrief te krijgen? Schrijf je in en blijf op de hoogte van de mooiste interieur must-haves.