fbpx

Ik ga het doen…..

De kogel is door de kerk; ik ga een winkel openen. Ik neem het heft in eigen handen en wil niet langer een leven van solliciteren, baantjes voor een jaar of nog korter, steeds weer ergens gewend raken en dan moeten stoppen, de hete adem van een uitkering in mijn rug voelen.

Nu doet zich de gelegenheid voor. Mijn levenspartner, is druk bezig om een nieuw meubelmerk in de markt te zetten; SLIDEART. Leuke meubels die je zonder schroeven, spijkers of lijm in elkaar schuift. Ik ben mee geweest naar twee beurzen waar die meubels werden gepresenteerd. Wat was dat leuk om mee te maken. In Parijs bij Maison & Objet en later bij de meubelbeurs Brussel heb ik zo veel mooie spullen gezien die ik in Nederland nog nooit had gezien, ook van Nederlandse merken.

De meubels van SLIDEART staan inmiddels in zo’n twaalf winkels in Nederland maar nog nergens staat de hele collectie. Dat gaat in mijn winkel wel gebeuren. Ik wordt een flag ship store voor SlideArt. In de afgelopen weken heb ik een naam bedacht voor mijn winkel en hebben we een pand gezocht.

De naam voor mijn winkel schoot me zo maar opeens te binnen; Vandaag. Ik denk dat het een beetje voortkomt uit mijn keuze. Ik had zoiets van: ”vandaag moet het gebeuren”. En met die naam kan je heel veel leuke woordspelingen maken en mooie dingen zeggen. Vandaag is ook iets van deze tijd, van leven nu het kan, van genieten en van actie.

foto pand buitenkant

Het pand was weer een ander verhaal. Dor de huidige economie was er volop keuze. Dingen die voor mij belangrijk waren bij de beslissing waren de grootte van de winkel; het moest voldoende oppervlakte hebben en toch knus en gezellig zijn. Ook de prijs speelde natuurlijk een rol en dat bepaalde ook meteen wel een beetje de ligging. In het echte centrum zijn de prijzen nog steeds vele malen hoger dan in de zogenaamde uitloopstraten.

Mijn oog viel op wat ik nog steeds het mooiste winkelpand van Hengelo vind; een prachtig trapgevel pand uit 1900 in de Drienerstraat. De gevel recent prachtig gerenoveerd. De Drienerstraat was en is volop in ontwikkeling; allemaal zelfstandige ondernemers, deel ambachtslieden. De straat is mooi opgeknapt. Toen de huurbaas ook nog eens een redelijke prijs vroeg en startende ondernemers een warm hart toedraagt, was de keus gemaakt!

 

 

Ik ga het doen….!!!

Menu

Vind je het leuk om de nieuwsbrief te krijgen? Schrijf je in en blijf op de hoogte van de mooiste interieur must-haves.