fbpx

Eerlijke producten met een duurzaam karakter: ook dat is Vandaag concept store

Bij ons in de winkel draait veel om producten met een eerlijk verhaal. Geen kinderarbeid dus, geen vervuilende ingrediënten of als doel snel winst maken maar goede grondstoffen en producten waarvoor de makers eerlijke lonen krijgen en goede werkomstandigheden hebben.
In een wereld waarin we steeds kritischer worden, zijn er gelukkig steeds meer initiatieven die ook écht verandering kunnen brengen in de wereld, ook al is het misschien een druppel op een gloeiende plaat. We hebben er een aantal voor je uitgelicht, gewoon omdat het leuk is om er meer van te weten..

Mooi door mij – een geweldig initiatief

Mooi door mij van de Stichting ZoDieZijn is een van die initiatieven. Hier zijn mensen met een (verstandelijke) beperking aan het werk om prachtige items te maken. Deze zijn afkomstig van Nederlandse ontwerpers, die  de producten en designs ontwikkeld hebben die met relatief eenvoudige handelingen te maken zijn. Alle producten worden met de hand gemaakt en zijn daardoor uniek en geven de makers ook veel voldoening.  Mooi door mij heeft een leuk aanbod aan producten en is uiteraard in onze winkel (en enkele in de webshop) te bewonderen.

Puur Zeep

Je hebt zeep en je hebt Zeep. Bij Puur Zeep wordt geen gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, waardoor de ingrediënten die echt nodig zijn ook veel beter tot hun recht komen. Volledig plantaardig, helemaal eerlijk en Zeep met oog voor duurzaamheid. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw huid. En daarmee kan dit natuurlijk niet in ons aanbod ontbreken. 

‘Kwilleminhuis: metaal met een verhaal

Dochter Esther ontwerpt en vader Willem maakt. Zo zijn ze begonnen maar inmiddels werken ze samen met de jongens van Stichting Ons Bedrijf om de mooiste woonobjecten te maken. Er zijn veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. En wanneer je de jongens van ‘Kwilleminhuis aan het werk ziet, dan vraag je je af waarom er eigenlijk een afstand is. Gemotiveerd, inspirerend en oog voor detail. Dat past een stuk beter bij de mensen die dagelijks aan het werk zijn om de prachtige inrichtingselementen te maken. Allemaal met de hand gemaakt uiteraard, zodat je geen massaproductie in huis haalt. Eerlijke producten met een eigen verhaal, eigen ontwerp en eigen afwerking.

Good & Mojo: WakaWaka steunen door een lamp te kopen

Koop verlichting en geef verlichting. Kies je voor een lamp van Good & Mojo, dan gaat een gedeelte van het aankoopbedrag naar WakaWaka, waar geïnvesteerd wordt in technieken op zonne-energie om mensen in achtergebleven gebieden te helpen. Bijvoorbeeld door verlichting op zonne-energie in delen van de wereld waar geen stroom is. Prachtige lampen waarbij je elke keer een warm gevoel krijgt wanneer je de lamp aandoet dus.

             

Uiteraard bij ons in de shop in Hengelo

Dit zijn enkele merken waar wij warm voor lopen bij Vandaag concept store. En daarom zetten we ze graag een keer uitgebreid in het zonnetje. Kijk eens rond in de webshop, of kom langs bij ons in Hengelo zodat we direct meer kunnen vertellen over alle verschillende merken die we écht graag verkopen. Omdat het eerlijk is, omdat het kwaliteit is en omdat we de wereld er een beetje mooier mee maken.

 

Menu

Vind je het leuk om de nieuwsbrief te krijgen? Schrijf je in en blijf op de hoogte van de mooiste interieur must-haves.