fbpx

Let it snow, let it glow, let it wow

image-5547526Een doos met etenswaren, soms luxe etenswaren en soms veel etenswaren. Een pakket met één redelijk mooi of nuttig iets en verder wat flauwekul spullen. Sommige pakketten zijn complete reclame campagnes en andere zijn zo voorzichtig samengesteld dat ze eigenlijk niets zeggen.

 

 

Volgens mij wil je als baas iets overbrengen met een Kerstpakket. In de eerste plaats wil je natuurlijk je waardering laten blijken voor het afgelopen jaar. Maar je wilt ook laten zien dat het gemeend is, dat je niet zo maar bij de groothandel een standaard pakket hebt uit gekozen (of uit hebt laten kiezen). Geen pakket waar de buurvrouw die heel ergens anders werkt ook mee thuis komt. Jij doet er echt moeite voor om voor je medewerkers iets moois uit te kiezen, zorgvuldig samengesteld met producten waar een verhaal achter zit. Iets waardevols door zijn oorsprong en door het feit dat jij het zelf zorgvuldig hebt uitgezocht.

Kerstkaart

Maar dan ontstaat het volgende vraagstuk: waar vind je zo iets?

Nou, soms moet je voor bijzondere dingen zoeken op een bijzondere plaats. In de kerstpakkettengroothandel (25 letters, past niet eens op het scrabblebord) zal je dat niet snel vinden. In de delicatessenwinkel kun je zeker hele lekkere pakketten vinden maar iedereen heeft tegen kerst al voldoende etenswaren in huis en nog een lekker worstje en kaasje vallen dan in het niet.

 

Mijn idee: ga eens naar zo’n leuke uitloopstraat van het centrum. Waar die bijzondere winkels zitten die een ander assortiment hebben dan de winkels in het echte centrum. Waar de winkeleigenaar zelf in de winkel staat en je alles kan vertellen over de producten. Die je goed kan adviseren en met je kan meedenken en die daar ook de tijd voor neemt. En zoek dan in zo’n straat een concept store. Dat is een winkel met veel verschillende producten die allemaal in dezelfde stijl en sfeer zijn en dus mooi samenhangen. Vaak erg eigentijds, design en speciaal. Daar zou je weleens heel goed kunnen slagen voor een mooi kerstpakket dat je samen met zorg uitkiest met allemaal producten met een verhaal.  Een verhaal waarmee je laat blijken dat je medewerkers het waard zijn.

Afbeeldingsresultaat voor kerstman met rudolf

 

Zo doe ik dat ook. Voor dit jaar heb ik tien verschillende pakketten samengesteld als voorbeeld. Allemaal mooie producten; biologische wijn van zeldzame druivenrassen, zeepjes waar geheid geen dier aan te pas is gekomen om ze te testen, aardewerk dat rechtsreeks bij de bron is gekocht en echt fairtrade is en olijfolie uit Griekenland, rechtstreeks uit de boomgaard en nog veel meer.

 

Kijk om inspiratie op te doen maar eens hier: folder kerstpakketten

Wil je bestellen, meer informatie, een aanpassing aan een pakket of iets helemaal op maat? Aarzel niet en loop even binnen of neem contact met mij op. (info@vandaagcs.nl  / 06-43535761)

Menu

Vind je het leuk om de nieuwsbrief te krijgen? Schrijf je in en blijf op de hoogte van de mooiste interieur must-haves.